qigong zutphen monique kwist, taichi taiji

Monique Kwist

Het is een leven lang mogelijk om verder te oefenen en steeds nieuwe ontdekkingen liggen verborgen.

Vanaf ca. 2000 ben ik Qi Gong gaan doen en heb een stevige basis gelegd bij Taijicentre in Amsterdam. Rond 2009 ben ik intensiever gaan trainen, ook in Taiji / Tai Chi. Regelmatig volg ik de laatste jaren nog steeds privéles bij Oscar Muñoz Galeano in Amsterdam om mij te verdiepen. We doen Taiji zoals Qi Gong: met een zachte kwaliteit; zo min mogelijk doen.

Vanaf 2012 begon ik met lesgeven in Amersfoort door stimulans van mijn leraar en een Shiatsu therapeut. Na een verhuizing naar Zutphen in 2018, ben ik hier gestart. In mijn lespraktijk is er nu 1 groep voor Qi Gong en soms komen mensen met individuele verzoeken les nemen.  Ik geef geen les om ervan te leven, dus mijn lesaanbod is beperkt. Juist omdat mijn eigen ervaring met Qi Gong en Taiji me veel gebracht heeft, vind ik het zeer de moeite waard om het door te geven. Het is heel plezierig om met elkaar te trainen  en mooi om te zien dat anderen er ook iets belangrijks in ontdekken en er baat bij hebben.

Om wat andere ervaring in Qi Gong op te doen deed ik een uitgebreide workshop bij de vrouwelijke Chinese meester Liu He, in Duitsland (2019). Ook is zij werkzaam als arts in de Chinese Traditionele Geneeskunde, waar Qi Gong veel toegepast wordt.  Gedurende 3 dagen gaf zij praktijk- en theorieles rondom Jade Women Qigong.

Mijn leraar die ik al lang volg, Oscar M.G.  is gecertificeerd door Chen XiaoWang  (https://en.wikipedia.org/wiki/Chen_Xiaowang) en heeft ook les gehad bij  andere Chinese meesters. Ik houd me aan zijn 'grondige' methode van lesgeven, waarbij je de mensen ook helpt bij de houdingen en het ontspannen.   Link: http://taijicentre.nl  

Kijk verder op de pagina 'vormen' naar wat ik precies beoefen.

Achtergrond Ik ben opgeleid in de kunsten, heb vanaf mijn studie (ca. '90) een praktijk als beeldend kunstenaar en heb sinds 2018 een atelier in Zutphen, ik maak meestal een paar tentoonstellingen, landelijk door het jaar heen.  Link naar website beeldende kunst:  kwist.nl  Het is een mooie combinatie.